Alweer nieuws en Bike Leon rit 4

Leon (M/V/X),

Alweer groot nieuws om deze nieuwsbrief mee te starten : Bert, onze sponsor en bezieler van ons zondagse start- en eindpunt Bar Leon, heeft Rood-Wit, een bruine kroeg in Berchem overgenomen. Opening – als het virus het toelaat – op 1 juni. Er wordt alvast aan de mouw van onze parcoursbouwer getrokken (check www.deparcoursbouwer.cc) om op 6 juni een ritje te voorzien dat daar passeert – liefst op het einde). 

Wat ons naadloos bij komende zondag brengt. Er was wat twijfel. Op het programma stond een ritje met wat stukjes grind en zand. Maar zou die route, na twee weken van regen, wel berijdbaar zijn? Ondergetekende trok donderdagochtend op verkenning en zag dat het goed was. Overal was vlot door te komen, en de Italiaanse Schone was zelfs minder aan een bad toe dan na de Rupelcuesta’s van vorige week.

Kortom : nu zondag rijden we naar de trappisten in Westmalle. GPX : hier. Van een trappist op het terras zal er niet genoten kunnen worden, maar van de route des te meer. We vertrekken via de Collegelaan en het Rivierenhof, om dan via voornamelijk verharde wegen op de grind- en zandpaden in de Halse bossen uit te komen. U hoeft niet ongerust te zijn : een racefiets met gewone racebandjes kan dit perfect aan, zo bleek donderochtend nog. Mocht u één van die tig eigenaars van een gravelfiets zijn : dat lukt ook natuurlijk. Best een bel monteren, want er kan al eens wat volk rondwandelen daar.  Na de bossen gaat het vooral verhard verder naar de abdij. Terugrijden doen we over het jaagpad langs het kanaal, waar de snelle mannen hun duivels nog eens kilometerslang kunnen ontbinden. Niet vergeten : na een stukje koers wachten we op elkaar.

Schroom u niet om na de rit een verslag te maken en te sturen naar tom@bikeleon.be . Publicatie wordt beloond met roem in beperkte kring.

Tot zondag om 08.50u of 09.50u allemaal!

Tom