Nu Zondag: Antwerp Port Epic (65 – 92 km)

Beste Leonners,

Eerst even wat dienstmededelingen:

Onze voorzitter Kurt denkt aan een vervroegd pensioen. De zoektocht naar een opvolger kan dus beginnen. Gevraagd naar een functieomschrijving wist hij niet meer te zeggen dan “hoe beter je dat doet, hoe minder je moet doen”. Inderdaad: hij doet dat goed!

Mathias is vader geworden van Mees. We hebben nog geen uitsluitsel of die vernoemd is naar de Meesberg in Holsbeek of niet. 

Dan de route voor deze week. Na de brave afleveringen richting Heide en Classico, wordt het tijd om nog eens een spécialleke boven te halen. Dat doen we nu zondag op het parcours van de Antwerp Port Epic. De parcoursbouwer van dienst heeft in de polders van Stabroek, Berendrecht en Zandvliet z’n best gedaan om kasseistroken en onverharde wegen af te wisselen met wat schamele strookjes asfalt. In de namiddag wordt de koers uitgezonden op Sporza. In de voormiddag trekken we met Bike Leon de velden in.

Om negen uur vertrekken we voor een route van 92 km (GPX). Om tien uur zetten we aan voor de 65 km (GPX). Je krijgt een twintigtal kilometer om er in te komen. Daarna boren we de eerste onverharde stroken aan. De foto’s doen misschien het ergste vermoeden, maar het is met de koersfiets echt wel goed te doen. De stroken zullen er droog bij liggen. Voor de koers zijn ze allemaal netjes platgewalst. Komt dus goed.


Na de eerste drie grindstroken trekken we op de lange route richting Hoogerheide om aan onze kilometers te geraken. Daar krijg je nog een paar klimmetjes op de Brabantse Wal voorgeschoteld. Vanaf de grens volgen we terug de pijltjes van de Antwerp Port Epic. Houd je klaar voor veertig spetterende kilometers met tal van kassei- en grindstroken. De pijltjes loodsen ons tenslotte de haven in. Daar nemen we wat gevaarlijkere wegen, maar het is wel fijn om de finale helemaal te volgen tot aan de finish op het Schengenplein. 

Praktisch: een gravelbike is op deze route plezant, maar zeker niet noodzakelijk. De kans dat er iemand lek rijdt is natuurlijk niet onbestaande. Neem dus allemaal twee reservebandjes mee. De koers vertrekt om 11h00, maar komt pas rond 12h30 op ons parcours ter hoogte van de Torenseweg in Stabroek. Als alles goed gaat, zijn we daar al weg. Moest je toch coureurs zien aanstormen, zet je je best even in de kant met je mondmasker op. Vergeet thuis ook niet te melden dat je daarom wellicht iets later thuis zal zijn. Het wordt trouwens ook goed weer. Bar Leon heeft een terras…

Tot zondag dus!

Nick en co