Week 14: Dolomietmarathon Westmalle / Vosselaar (63/102 km)

Beste Leonners,

Jullie hebben jullie fameus uitgesloofd vorig weekend. Sommigen namen genoeg met een ritje richting Boortmeerbeek of Tervuren. Anderen haalden halsbrekende toeren uit op de heirbanen in Waals-Brabant. Uiteindelijk zijn alle vijf de routes door minstens één iemand afgefietst. Proficiat daarvoor!

Om de schok van de “routes dégradées” naar het gladde asfalt wat te verzachten, voorzie ik deze week een ritje over de dolomietbaantjes van de Kempen. Keuze tussen een route van 63 km naar de trappistenabdij van Westmalle (GPX) en één van 102 km naar de Konijnenberg in Vosselaar (GPX). Jullie kennen die witte baantjes kriskras door de bossen ondertussen al van de Trappistenroute. Heel goed met de koersfiets te doen. Zelfs Tom Lenaerts (de tuinhuisverkoper, niet de vedette) beleeft er plezier aan. Speciaal voor jullie heb ik ze deze week ook nog eens laten walsen (de machine, niet de dans).

Speciaal voor Garry en Koen: De route vertrekt langs het Kempens kanaal. Via de Hoogmolenbrug ga je dus naar Schoten. Pas wel op. Aan de derde brug verander je van de linker- naar de rechteroever. Vanaf daar begint de pret.

Laten we dan nog eindigen met een paar wijze woorden van Jan in verband met het RGMC, dat door onze voorzitter nog steeds minutieus wordt bijgehouden. 

“BTW jongens en meiskes van het leongeslacht. Zoals er nu massaal deelgenomen wordt aan het RGMC vrees ik dat we nu al ons kopke moeten gaan breken om bijkomende proeven te verzinnen om alle ex equo s (help hoe schrijf je dat in godsnaam?) te doorbreken. En NEEN we gaan geen dubbele vakjes toekennen voor deelname aan die monsterritjes. Ook die leveren slechts 1 minuscuul door Kurt binnen de lijntjes gekleurde vakje op.”

Voilà. Dat was het voor deze week. Volgende week hopelijk meer nieuws over de nieuwe truitjes, cafés die terug opengaan, groepsritten en wie weet wat nog allemaal.

Nick en Jan en alleman