Week 11: Solo Leon “Zeg eens Aa” (67-95 km)

Beste Leonners,

Komende maandag versoepelen de regels. Volgens de wet mogen we dan met twintig de baan op, maar er zijn veel mitsen en maren. We moeten een coach aanstellen, we moeten anderhalve meter afstand houden, we mogen achteraf niet blijven plakken, enz. We denken momenteel nog na of dit een goed idee is. Opinies en voorstellen steeds welkom.

Deze week is het dus sowieso nog een Solo Leon. Ik heb een route uitgetekend door de Kempen. De korte route (67 km – GPX) gaat tot in Vorselaar. De lange route brengt je tot in Gierle (95km – GPX). Beide routes verkennen het stroomgebied van de Aa, grotendeels langs kleine wegen. Wie de lange route neemt, past best op om aan onderstaand bruggetje niet in de Aa te duikelen. Ooit spotte ik daar trouwens  een ijsvogeltje…

Speciaal voor Koen en Garry: Starten doen we door het Rivierenhof. Daarna gaan we via de Ruggeveldlaan naar de fietstunnels onder het Rond Punt van Wommelgem. Na 13 km steek je de brug over het Albertkanaal over. Net boven neem je rechts een klein paadje steil bergaf dat je op het jaagpad brengt. De rest van de weg lijkt me GPS-vriendelijk. 

De route eindigt bij de deur van Borgo Gelato. Koen is terug open! Als je onderweg al niet aan de verleiding van een ijsje kan weerstaan, raad ik Tropicana Ijs in Gierle aan. In normale tijden rijdt Dirk met z’n crèmeglacekar door Borgerhout. Je vindt hem ongeveer een kilometer na dat bruggetje over de Aa. Wel pas open vanaf 13h. 

Wie zich ondertussen stierlijk verveelt, raad ik aan om voorhand de Belga Sport over Jempi Monseré te bekijken. Op de lange route passeer je na 56 km namelijk de weg waar deze wereldkampioen verongelukt is. Fiets je aan de Monseréweg links de grote baan op, kun je een kilometer verder ook een monument  bezichtigen. 

Voor het lange weekend had ik nog eens een lange rit in petto, deze keer richting de Druivenstreek en Waals-Brabant. Maar zoals gezegd: eerst even afwachten wat Bike Leon’s Raad der Wijzen beslist 🙂

Hopelijk tot gauw,

Nick