Solo Leon

Hello,

Gisteren vroegen we ons al hardop af of groepsritten met 25 man (zoals we de laatste weken hadden) een goed idee zijn. Niet alleen wij profiteren van windschaduw, virussen zijn ook best tevreden met het meezuig-effect. 

Later op die avond kwam er een persconferentie met nieuwe maatregelen.

Zoals Nick het ergens goed geformuleerd vond: ‘Alle recreatieve evenementen: sportieve, culturele of folkloristische, worden afgelast, ongeacht de grootte en of het om een privé- of publieke bijeenkomst gaat.’

Daar lijken wij, met een beetje gezond verstand, ook onder te vallen. Daarom vragen we voor het eerst in het bestaan van Bike Leon om NIET OP TIJD TE KOMEN ZONDAG.

We zullen geen georganiseerde ritten doen tot de eerstvolgende afspraak op 5 april, wanneer naast het vertrek om 9u ook om 10u gestart wordt voor een korte rustigere rit.

Betekent dit dat je niet meer mag rijden? Wij raden alvast af om dit in groep te doen. Wel willen we iedereen motiveren om individueel te blijven rijden: fietsen is gezond, buitenlucht is gezond en even ontsnappen aan de dagelijkse slecht nieuws show des te meer.

Daarom laten we het regelmatigheidscriterium DOORGAAN! Hoe gaan we dit doen? Doe een rit op zondag (we zullen wekelijks een suggestie doen zoals deze voor zondag), en stuur het bewijsmateriaal door naar info@bikeleon.be. Dit mag een strava link zijn of een toffe foto van jezelf op de fiets die we publiek mogen maken, zodat enige ‘sociale controle’ zijn werk kan doen (niet te serieus nemen, a.u.b.). Wij maken dan het gegeerde vakje zwart en houden het klassement bij. Het hoeft dus niet op zondagvoormiddag te zijn. Stap gewoon spontaan op je fiets wanneer het je uitkomt.

Banden plakken zal je nu echt wel zelf moeten doen, maar afgezien daarvan kan iedereen de hele rit het gashendeltje opendraaien!*

We hopen op jullie begrip, we zijn niet de politie en kunnen mensen niet verbieden samen te rijden, maar we denken dat dit een goede tegemoetkoming tussen sport en verstand is.

Groetjes en we zwaaien naar andere fietsers. Stiekem zijn het allemaal Leonners!

Kurt

*of in het geval van de persoon die dit schrijft, dichtdraaien.