Nu zondag 15/03: De Rupelcuesta! (65 km)

Beste wielervrienden,

Nu zondag geraken de voorbereidingen voor het Vogezenweekend in een stroomversnelling. We tellen maar liefst drie beklimmingen van de achtendertigste categorie in het profiel: de Morenhoekstraat in Rumst en een dubbele beklimming van de Bosstraat in Boom.

Voor het voorgeborchte hoef je niet bang te zijn: de fietsostrade tot Duffel en de jaagpaden langs de Nete en de Rupel kennen weinig tot geen hoogtemeters (GPX rit: hier). 

Voor elk wat wils: 

  • De rappe mannen en madammen kunnen op verschillende momenten de Abdoesjaparov in zichzelf bovenhalen: op de top van de Morenhoekstraat (brug over E19), bij de dubbele beklimming van de Bosstraat en bij de aanval op de Strava-KOM van Joren in Blue Gate.
  • Moest je onderweg naar adem snakken, kan je overwegen om de tweede beklimming van de Bosstraat te laten schieten en op de top even tot rust te komen. Je mist dan wel de afdaling door de Tomorrowland speeltuin.
  • Wie graag over iets anders praat dan het corona-virus, kan zich tegen zondag alvast inlezen over het thema cuesta. Wanneer geologische verschijnselen niet je stokpaardje zijn, kan het wellicht volstaan te zeggen “k’ wist da!”.

Let wel: door de corona-maatregelen is er geen gemeenschappelijke start. Meer info hier.