Openingsrit 2020: verhaaltjes uit de achterhoede

Afgelopen zondag startten we terug ons officiële wielerseizoen. Traditioneel in het weekend van Omloop het Nieuwsblad. 25 enthousiastelingen aan de start. Vele bekende gezichten en enkele ongekende gezichten. Dat laatste kan echter snel veranderen. Ook minstens 3 katers waren van de partij.  Waarover later misschien meer.

Foto: Abdullah

Terug van weggeweest: Els!!! Na ik denk toch wel meer dan een vol seizoen afwezigheid tgv een onverlaat die haar een hardnekkige (zijn er andere) whiplash bezorgde. Zij was erg verbaasd dat sinds haar laatste deelname het aantal dames verdrievoudigd is. Valerie (vaste waarde ook in onze winterse BLOG groep) en Donna (eerste deelname) waren de veroorzakers van deze opmerking. Valerie hield trouwens gelukkig niets over aan haar val deze winter. En dan was Julie nog niet van de partij. Ja Julie, wanneer mogen we je nieuwe fiets nu eens bewonderen? Of ben je er nog zo zuinig op dat hij nog in de living staat? Allez, tot zondag he.

Ook een beetje terug van weg geweest Wilfried. Toch al een hele tijd een vaste waarde in ons peloton nam de waarschijnlijk niet zo goed doordachte beslissing om naar Dendermonde te verhuizen. Daardoor hebben we hem een tijdje niet meer gezien. Maar hij miste ons zo erg dat hij helemaal vanuit Dendermonde toch kwam opdagen. Deze keer nog met de auto, maar als het weer wat beter wordt en de wind goed staat is hij vast van plan eens met de fiets af te komen. De terugreis plant hij dan nog wel met de trein. Immers na een paar van die lekkere biertjes aan aangenaam tempo volgens onze openingsaffiche, is het al wat minder aangenaam op de fiets.

Ook van de partij Johan! Na jaren het voornemen te hebben met ons mee te rijden is het er dus eindelijk eens van gekomen. Ik ben althans vereerd. En wie mag die Johan dan wel zijn? Awel hij is de man van rijwielen Smets. Hij geeft ons op vertoon van onze lidkaart korting in zijn totaal vernieuwde en mooie winkel. Bij aankoop van een nieuwe fiets krijgen we wat gratis updates. Bovendien vergastte hij ons op 18/2/20 op een gratis workshop fietsonderhoud. Hoe aan een lidkaart geraken en wat juist de voordelen zijn die we bij Rijwielen Smets genieten vinden jullie hier terug. 

Hier en daar werd er een beetje ongerust naar de afwezigheid van Nick gepolst. Waarschijnlijk werd er gevreesd dat Nick niet meer zou zorgen voor ronkende namen van afwisselende ritjes. Maar geen nood. Nick genoot van een welverdiende vakantie in Sicilië. Misschien was het zelfs een studiereis om een gepast wijntje te vinden voor ons afsluitend etentje op vrijdag 13 november. Staat toch al in jullie agenda he?

Ook barstte ondertussen de bikkelharde strijd om de trofee van ons regelmatigheidscriterium los. Zou het kunnen dat die strijd in zekere zin zaterdagavond al begon? Was het toeval dat 2 in het verleden winnaars en één net niet winnaar de avond ervoor in een zelfde café zaten? Was het misschien de bedoeling de concurrentie op achterstand te zetten door tgv overmatig drankgebruik de openingsrit te laten missen? Was het misschien zelfs zo dat de organiserende snoodaard zijn trappisten af en toe heimelijk liet vervangen door het in de vergetelheid geraakte tafelbier? Joost mag het weten en die zit voorlopig nog niet in ons clubke.

Ah ja en er waren ook veel lekke banden.

En dat terwijl onze voorzitter verwacht werd op de verjaardag van zijn vriendin.

Tot zondag

Jan