Rit 18 maart: Trappistenroute Westmalle

Voorlopig zit het ons nog niet echt mee qua weer. Voor zondag wordt een droge, maar erg koude dag voorspeld. Donderdag, vrijdag en zaterdag valt er nog veel regen en misschien zelfs wat sneeuw. De Strade Bianche houden we daarom beter voor een andere keer. Het wordt dus een volledige asfaltrit (op een heel klein stukje grind na). Afspraak om 8h50 en start om 9h00 stipt. 

De bestemming blijft wel dezelfde: op zoek naar de bronnen van de Trappist. Die bereiken we via binnenwegen door Wijnegem, Schilde, Halle en Zoersel. Op de terugweg kiezen we voor het jaagpad langs de vaart. Snelheidsduivels kunnen zich uitleven op een autovrij Strava-segment van een kleine 5 km. Daarna rijden we weer in groep verder tot Bar Leon. Degenen die willen, kunnen daar  – volledig op eigen risico – ook de monding van de Trappist verkennen… 

GPX van de rit: klik hier