Deprecated: Required parameter $unikey follows optional parameter $newstate in /customers/d/d/f/bikeleon.be/httpd.www/wp-content/plugins/alo-easymail/functions/alo-easymail-subscribers.php on line 78 Over Wilde Zwijnen, Miserie en de Rupelcuesta’s – Bike Leon Borgerhout

Over Wilde Zwijnen, Miserie en de Rupelcuesta’s

Dag Leonners,

Misschien eerst dit: op zaterdag 18 maart rijden we onze eerste speciale rit van het seizoen. Na de eerste geslaagde editie vorig jaar trekken we nog eens naar Herberg in’t Wild Zwijn, net over de grens in Nederland. Onze Parcoursbouwer tekende een rit van 130 kilometer uit (GPX hier) met de mooiste koersfietsvriendelijke grindpaadjes op de Stabrechtse Heide, de Lieropse Heide, de Leenderheide, de Stratumse Heide, de Cartierheide, de Somerensche Heide en de Groote Heide. Veel heide dus, maar ook bos, bos en nog eens bos. En dat allemaal met elkaar verbonden door krinkelkronkelende, koersfietsvriendelijke grindlintjes. Afspraak om half negen aan Bar Leon. Voor degenen die 130 km veel vinden: we voorzien halfweg een lunchpauze in het Pastoorke van Moorsel om aan te sterken. Moest het ook dan nog te veel zijn, wil de Parcoursbouwer ook een afkorting voorzien. Gravelbike mag, maar is niet nodig. 

Kom je graag mee, laat dan even het volgende weten aan nick.schuermans@hotmail.com .( Niét reageren op deze mail dus, en niét mailen naar Tom.):
Kan je met de auto rijden? Zo ja: plaats voor hoeveel fietsen en fietsers?
Ga je voor de optie half pension of vol pension? ‘t Wild Zwijn is een legendarische plek om achteraf nog samen iets te drinken en te eten. Zou jammer zijn om dat te laten schieten, maar soms kan het natuurlijk niet anders…
130 km of liever wat minder?

 

Over de belevenissen van vorige week kan u, dankzij Davy F., hier lezen. Zeker doen. Na lectuur gaat u nooit meer niét willen meerijden.

 

Deze week zondag dan, om 09.00 uur : de Rupelcuesta’s.

de Rupelcuesta’s

Beschouw het als een voorbereiding op de Mortirolo : we trekken deze week naar Boom  en gaan voor de dubbele beklimming van de iconische Bosstraat.

Geen schrik voor de aanloop : we trekken via de fietssnelweg naar Duffel. En dan wordt het echt plezant. We gaan via wat landelijker wegen kronkelen naar de Bosstraat. Na de eerste beklimming draaien we linksaf en draaien en keren we wat in de Schorre. Daarna zoeken we naar de juiste uitgang (tip : een grote rioolbuis) en gaat het weer richting Bosstraat op zoek naar de definitieve KOM.

De link naar deze rit vindt u hier

Dat was het zowat voor deze keer. Tot zondag!

Tom en Nick en Davy F