Van alles wat, zelfs een zondagrit

Leonners,

Zin om een goede daad te doen én ook nog eens de clubkas te spijzen? Kom dan op 17 augustus om 20.00h naar Bar Leon. Samen met de organisatie van de Krugerkross gaan we dan de straten van Borgerhout en omgeving afschuimen om affiches te plakken voor de Krugerkross. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, dus komen helpen maar!

En dan, in telegramstijl : Dwars door België. Zaterdag 20 augustus. Vertrek om 05.00h (geen typfout, dus niet om 17.00h) per auto naar Meersel-Dreef. Daar springen we de fiets op voor een route van 320 km en zo’n 2000 hoogtemeters. Volgwagen en catering verzorgd door ons aller Jan H. en Carla. Aankomst ‘s avonds in Torgny, waar we overnachten in een huisje. Je kan zondag per trein weer naar huis keren, of tot maandag blijven (en zondag nog wat ‘losrijden’ of zo). Voor meer info, en zelfs voor een late inschrijving : babbel met, bel of mail naar Dé Parcoursbouwer Nick (nick.schuermans@hotmail.com). Kosten om in te schrijven : 150€. Geen geld om af te zien, dus doen.

En dan dus de zondagrit. Ritten eigenlijk, eentje om 09.00 uur en eentje om 10.00 uur.

We trekken richting de Stille Waters in het Scheldeland tussen Temse en Dendermonde. Je krijgt vooral glad jaagpad-asfalt voorgeschoteld.

Op de lange route (120 km – GPX hier)heb je gedurende 100 km geen verkeerslichten en amper oversteekpunten. Dit is dus misschien een route om de gashendel eens open te draaien (remember : samen uit, samen thuis. Dus regelmatig op elkaar wachten indien nodig. En blijf in godsnaam voorzichtig. Het wordt mooi weer, dus we gaan waarschijnlijk niet de enigen zijn op het jaagpad). Al kan je natuurlijk ook rustig peddelen en genieten van het (al te vlakke?) uitzicht.

Er is ook een korte route van 75 km (GPX daar)

Qua navigeerskills is dit een beginnersroute. Starten doe je langs de fietsostrade langs de luchthaven. Let wel even op aan de sluizen van het kanaal van Willebroek (rond km 40). Als de brug toe is, moet je de andere brug nemen. Helemaal op het einde doe je het best ook op het gemak.

Dat was het zowat.

Tot zondag!

Tom