Week 13 : Prof voor een (voormid)dag

Leonners,

Uit de lappenmand sinds vorige week : ons aller Enzo. Daarmee heeft de 10-uren club zijn haast onmisbare trekker terug.

In de lappenmand, en nog voor een hele tijd : Pieter VDB. Pieter heeft een zware rugoperatie ondergaan, en staat voor een lange revalidatie. U weet waar naartoe met uw steunbetuigingen. Voorspoedig herstel, Pieter! En tot snel.

Het fietswerk dan. Grijp deze week de kans om je even prof te voelen! Nu zondag 22 mei rijden de profs (zij die niet in Italië actief zijn toch) de Antwerp Port Epic. En daar gaan wij van profiteren, op hun parcours. Maar wel een beetje vroeger dan hen om ongemakkelijke situaties te vermijden. Nu zondag rijden we dus op het parcours van de Port Epic. De Parcoursbouwer heeft in de polders van Stabroek, Berendrecht en Zandvliet zijn best gedaan om kasseistroken en onverharde wegen af te wisselen et wat schamele strookjes asfalt. In de namiddag wordt de koers uitgezonden op Sporza. In de voormiddag trekken we met Bike Leon de velden in. 

Om negen uur vertrekken we voor een route van 97 km (GPX hier). Om tien uur zetten we aan voor 60 km (GPX daar). Opgelet, aangepaste routes, dus best deze versie op je Garminhoolar zetten. Je krijgt een twintigtal kilometer om erin te komen. Daarna boren we de eerste onverharde stroken aan. De foto doet misschien het ergste vermoeden, maar het is met de koersfiets goed te doen. De stroken gaan er droog bij liggen, en alles wordt plat gewalst. Komt helemaal goed.

Na de eerste grindstroken trekken we naar Hoogerheide om aan onze kilometers te geraken. Daar krijg je zowaar nog een paar klimmetjes voorgeschoteld. Voor wie meedeed aan de Leon van Vlaanderen : ze vallen wel mee, deze klimmetjes ;-). Vanaf de grens volgen we weer de pijltjes van de Antwerp Port Epic. Houd je klaar voor veertig spetterende kilometers met tal van kassei- en grindstroken. De pijltjes loodsen ons tenslotte de haven in. Daar wordt het ietwat gevaarlijker, maar we volgen de finale tot aan de finish.

Praktisch : een gravelbik is op deze route plezant, maar zeker niet noodzakelijk. De kans dat je lek rijdt is natuurlijk niet onbestaande. Neem dus een extra reservebandje mee (Reinert, jij misschien nog eentje meer ;-). De koers vertrekt pas om 12.30 uur, dus ze gaan ons niet in de weg rijden. 

Afsluiten doen we uiteraard op het terras van ons aller Bar Leon.

Tot zondag allemaal!

Tom