Week 9 : 9 bollen graag

Dag Leonners,

Vooreerst : veel succes aan allen die zondag de 10 Miles (of de marathon, of welk onderdeel dan ook) lopen.

Nog even terugkomen op de nieuwsbrief van donderdag laatstleden : vergeet niet je in te schrijven als je meewil naar de Vogezen. Aantal plaatsen beperkt, tijd om in te schrijven beperkt, first come, first served. Het deelnemerlijstje tot nu toe garandeert een fijn (en zwaar) weekend.

Deze week dan. Dit weekend trekken we nog eens naar Tatomium. Om te vieren dat het rit 9 is, kan je gaan kijken naar de 9 bollen. De lange route telt 104 km (GPX hier), de korte route 74 km (GPX). Vertrekken doen we langs de fietsostrade naar Mechelen, en voor de rest is er een mooi evenwicht tussen krinkelkronkelbaantjes, jaagpad en fietsostrade.

Het is meteen een behoorlijk toeristische trip waarin we nogal wat continenten aandoen : er zijn passages langs de Japanse Toren, het Chinees Paviljoen, het Amerikaans theater, het historisch centrum van Mechelen, en natuurlijk Tatomium zelf.

In tegenstelling tot vorige week, vertoont het profiel van de rit zelfs wat rimpels. De Wilgenbaan na de passage in Grimbergen is wellicht de langste klim.

De Wilgenbaan

Het profiel van de rit

Voor de KOM- jagers onder u is het onderweg wel een beetje oppassen. Er zit behoorlijk wat jaagpad en fietsostrade in de route, maar dan nog zijn er een aantal gevaarlijke oversteekplaatsen, zeker in de onmiddellijke omgeving van Tatomium. Misschien is dit niet meteen de rit om een aanval te doen op uw hoogste gemiddelde ooit.

Tot zondag allemaal, zoals steeds (nog 1 keer?) in trosjes. Vertrek om 09.00 en 10.00 uur aan Bar Leon.

 

Tom