Planning najaar! Krugerkross! Zondereigen!

Leon (M/V/X),

Een ietwat langere nieuwsbrief dan vorige week. Neem hem grondig door (en reageer massaal op de oproep van Tom Vr en Sam M over de Krugerkross). 

Met dank aan Jan H voor het eerste (en meest uitgebreide) deel van deze nieuwsbrief. Daar gaat ie :

Stel die grote kuis van jullie fietskes nog maar effe uit en neem uw agenda bij de hand want we hebben naar het voorbeeld van de profs nog een gevuld najaar gepland.

-3/9 t/m 5/9: Vogezen weekend. Deelnemers krijgen snel nog meer info.

-ZATERDAG 11/9 (je leest het goed) : de Antwerp Port Epic . We rijden (een deel van) het parcours van deze wedstrijd. Dat is je zou kunnen zeggen de Antwerpse versie van de strade bianche. Waarom op zaterdag?  Zie hierna

-Zondag 12/9: de 8ste editie van de KrugerKross. 

 Daar jullie gisteren de nodige sportieve prestaties hebben kunnen leveren hopen we op vele leonners om een handje toe te steken.

 Tom V R staat te popelen om jullie de leukste taakjes toe te bedelen.

 Denk aan: opbouw, inschrijvingen, bar, afbraak,… 

 Steek je graag een handje toe maar wil je ook deelnemen aan de Kross, geen enkel probleem Tom houdt daar gewoon rekening mee.

-zondag 26/9 WK- rit: Nick bouwt een parcours dat voorziet een stukje van het WK live mee te maken. Hou er wel rekening mee dat je heel wat later thuis zal zijn .

-zondag 3/10: Parijs-Roubaix. Ook voor dit jaar kregen we geen licentie en vallen we traditioneel terug op onze eigenste  Antwerpse kasseiklassieker. Een herkansing voor wie m mistte in het begin van het seizoen.

-zondag 17/10: Rood-wit rit. Een nieuwe klassieker in wording in ons programma. Essentie van deze rit is  dat we uitzonderlijk afsluiten in café rood wit. Heeft iets te maken met feit dat Bert dit café (in volle coronatijd) heeft overgenomen?  En vinden we hierin een verklaring voor de rode en witte kleur in onze nieuwe shirts?

  Deze rit werd ons ingefluisterd( alhoewel gefluisterd) door Garry onze consciëntieuze  penningmeester.

  NB Garry bedankt om deze rol al jaren minutieus en gewetensvol op te nemen.

-zondag 31/10: slotrit. De naam spreekt voor zich denk ik. Reken alvast op een wat langere après dan gewoonlijk.

  Naar verluidt is het dan ook Halloween. Misschien inspireert dat de parcoursbouwer van dienst wel tot een rit langs meerdere lugubere plaatsen.

 Eén van die (voor sommige) lugubere plaatsen zal al zeker de wielerpiste van Wilrijk zijn. Wie denkt dat dat wat saai rondjes malen wordt vergist zich schromelijk in de creativiteit van … ja van wie eigenlijk?

Ik als grote niet liefhebber van een piste heb mij vorig jaar kostelijk geamuseerd.

-20/11/21: afsluitend etentje. Uiteraard in samenwerking met Pepper en Mint. Onze huisleverancier van gezelligheid en lekker eten en drinken.

Nb Voor de diagonale lezers herhaal ik hier nog een keer de oproep om een handje te komen toesteken op de KrugerKross. 

Greetz

Jan en het Leon team

En deze week dan?

Deze week is het thema de letter Z. Omdat Zichen-Zussen-Bolder net iets te ver was, trekt de korte route naar Zoersel (70 km – GPX) en de lange route naar Zondereigen (100 km – GPX).

Vorige jaren deden we grote delen van deze route al eens onder de noemer “de dekolonisatie van de Kempen”, maar zo mag je dat in deze woke-tijden niet meer noemen. Je passeert dus langs Merksplas-kolonie en Wortel-kolonie, maar Nick heeft een extra lusje voorzien langs de Pampa’s in Zondereigen om aan de honderd kilometer te geraken. 

 De start is door het Rivierenhof en dan door naar Wijnegem langs het shopping center. Je GPS toont u de weg.

Tot zondag!

Tom