Vogezen! Rit 25!

 

Leon (M/V/X),

Granges-sur-Vologne! Le Coin Perdu ! Als dit u iets zegt, was u waarschijnlijk al eens mee op ons niet te evenaren Vogezen-weekend. Of u hoorde de straffe verhalen van de overlevers over waanzinnig lange ritten met -zelfs naar Nick-normen- wel heel erg veel hoogtemeters. Zelfs getrainde ronderenners slikken even bij het aanschouwen van de profielen van onze routes.

vrij veel hoogtemeters

 

Welnu : dat weekend komt er weer aan. Noteer in uw agenda in het vet : vrijdag 03, zaterdag 04 en zondag 05 september. De inschrijvingen daarvoor zijn nu geopend. Wat gaan we doen? Fietsen. En nog wat fietsen. En plezier maken, dat ook.

 

fietsen
plezier maken (?)

 

Lees het verslag van de eerste editie er maar eens op na. Verlof nodig? De vorige edities waren er enkelingen die vrijdag na het werk vertrokken zijn en zondagavond voor het werk weer terugkeerden. Anderen deden het iets rustiger aan  en vertrokken al donderdag in de laten namiddag en/of kwamen terug op maandagnamiddag. Ook dat is nu bespreekbaar.

Wat te doen om in te schrijven? Mailtje naar tom@bikeleon.be is een goed begin. De inschrijving afronden doe je door een kleine storting te verrichten op BE08 9731 9173 7813, met vermelding van Vogezen en je naam. 150 euro als je donderdag(avond) arriveert, 100 euro als je vrijdag vroeg genoeg vindt.

Kleine voorwaarde : gevaccineerd zijn. Iedereen heeft daartoe ondertussen de mogelijkheid gekregen – veronderstel ik – en we gaan tenslotte een weekendje redelijk dicht op elkaar leven… Bovendien kom je in Frankrijk nergens zonder je vaccinatiepas.

 

Wordt er ook dit weekend gefietst? Jawel. We rijden richting Moerbeke-Waas (105 km – gpx) of Sint-Gillis-Waas (68 km – gpx). We moeten dus de voetgangerstunnel door : vergeet je mondmasker niet (mijn reservevoorraad thuis is ondertussen opgebruikt).

De GPS-routes beginnen aan de andere kant van ’t Scheld, ervan uitgaande dat u de weg naar de voetgangerstunnel wel vindt. Je vertrekt langs de Blancefoerlaan richting Zwijndrecht.

Tot zondag allemaal,

Tom