Deprecated: Required parameter $unikey follows optional parameter $newstate in /customers/d/d/f/bikeleon.be/httpd.www/wp-content/plugins/alo-easymail/functions/alo-easymail-subscribers.php on line 78 Bergrede : Rit 20 – Bike Leon Borgerhout

Bergrede : Rit 20

Leon (M/V/X),

Omdat er enig protest rijst over ritten in bossen in tijden van processierups – het zorgt blijkbaar voor nogal wat naweeën – gooien we het nu zondag over een andere boeg.

De rit van deze week trekt richting de Stille Waters in het Scheldeland tussen Temse en Dendermonde. Je krijgt vooral glad jaagpad-asfalt voorgeschoteld.

Op de lange route (120 km – GPX)heb je gedurende 100 km geen verkeerslichten en amper oversteekpunten. Dit is dus misschien een route om de gashendel eens oen te draaien (remember : samen uit, samen thuis. Dus regelmatig op elkaar wachten indien nodig). Al kan je natuurlijk ook rustig peddelen en genieten van de rust en stilte (alles is relatief, sprak de man vanuit de Provence).

Er is ook een korte route van 75 km (GPX)

Qua navigeerskills is dit een beginnersroute. Starten doe je langs de nieuwe fietsostrade langs de luchthaven. Let wel even op aan de sluizen van het kanaal van Willebroek (rond km 40). Als de brug toe is, moet je de andere brug nemen. Helemaal op het einde doe je het best ook op het gemak.

Dat was het zowat.

Op één detail na : denk aan de buren. Bijeenkomen onder de boom aan de hoek Reuzenstraat – Mertensstraat, en niet al te luidruchtig bijbabbelen. Dat houden we voor de après-bike.

Groeten vanuit de Provence,

Tom