Rit 18 : Zeg eens Aa

Leon (M/V/X),

24 helden/gekken zullen er zondag niet bij zijn, omdat ze nog moeten bekomen van hun deelname aan de onderneming Van Laag naar Hoog. Ik ga ervan uit dat er hier en daar toch nog iemand overblijft die toch graag zijn zondagsritje wil doen. 

Waar de 24 de schoonheid zoeken in het afzien, gaan wij die vinden in … de schoonheid. We trekken nog eens door de Kempen. De korte route (67km – GPX) gaat tot in Vorselaar. De lange route (95 km – GPX) brengt ons naar Gierle (Giel volgens de locals). Beide routes verkennen het stroomgebied van de Aa, grotendeels langs kleine wegen. Dat moet perfect te doen zijn nu zowat de helft van de club in Dardennen Aa zit te zeggen. Wie de lange route neemt, past best op om aan onderstaand bruggetje niet in de Aa te duikelen.

We starten door het Rivierenhof, rijden via de fietserstunnel onder het rondpunt in Wommelgem. Na 13 km steek je de brug over het Albertkanaal over. Net boven neem je rechts een klein paadje steil naar beneden dat je op het jaagpad brengt. De rest van de route is behoorlijk GPX-vriendelijk.

Tip voor wie zich, ondanks Tour en EK, mocht vervelen : bekijk de Belga Sport over Jempi Monseré. Op de lange route passeer je na 56 km namelijk de weg waar deze eeuwige wereldkampioen verongelukt is. 

Fiets je over de Monsereweg even rechts de grote baan op, kun je er dit monument bezichtigen.

Tot zondag!

Tom