Iets over de erevoorzitter, vorige zondag en komende zondag

Leon (M/V/X),

Na Nicks verschijning in de pers met zijn parcoursbouwer, was het nu de beurt aan erevoorzitter Kurt A. om het journalistieke heir warm te maken met zijn verhaal over VeloDepot. En een mooi verhaal is het.

 

De volgende vragen zijn retorisch. Maar toch. Was het het weer? De diep ingewortelde angst voor het onding genaamd kassei? Of zat u te bibberen aan de kust?  Feit is : de twee starturen samengeteld, waren er slechts 10 dapperen die zich aan de Antwerpse kasseiklassieker gewaagd hebben. En slechts één held deed in de loop van de week een inhaalbeweging.  Het moge duidelijk zijn : de Flandrien, hij is slechts een mythe. In de gelederen van Bike Leon toch. 

 

We hopen deze week – mogelijk de laatste week in trosjes van 4, profiteer ervan zolang het nog kan – op een iets enthousiaster reactie van uw kant. Aan het weer kan het niet liggen : er worden zowaar temperaturen met dubbele cijfers (voor de komma dan nog) voorspeld.

We gaan nu zondag nog eens een poging doen om Nijlen te omsingelen. Dat doen we met twee mogelijke routes : één van 73 km (GPX) en één van 100 km (GPX). Vorig jaar was dit een solorit die gepaard ging met een fotowedstrijd. Een klein overzicht van de toenmalige inzendingen : 

U krijgt een speciale vermelding in de komende nieuwsbrief als u erin slaagt al deze foto’s aan de juiste fotograaf en locatie te verbinden. 

We rijden over rustige en wreed schone boerenbaantjes met een minimum aan kasseien. En, zo vrezen we, ook een minimum aan toeristische attracties. Al verdient zaal Lux in Herenthout toch een speciale vermelding. Ooit werden hier de Kreuners heel erg dringend opgetrommeld om het voorprogramma te verzorgen voor U2, dat de zaal niet uitverkocht kreeg. Walter en zijn kompanen deden wat Bono niet lukte : full house, in geen tijd! 

Ook wij hopen op een full house voor zondag. Zoals steeds : om 08.50 en 09.50 aan Bar Leon. Veel plezier allemaal!

 

Tom