Newsletter special edition #2

Hey Leonners,

Prettige feestdagen en beste voornemens voor 2020! In verband daarmee kreeg ik net een interessante mail van het UA: je kan meedoen aan een onderzoek over overtraining bij wielrenners. Volgens mij ideal voor die onder ons die wel veel willen, maar ook snel genoeg op hun grenzen stoten. Of gewoon: twee gratis testen bij het UA, waar je anders best veel geld voor neertelt.

Link naar pdf: Informatie onderzoek naar overtraining bij wielrenners

Ik voeg de pdf als link toe en hun mailtje plak ik onderaan.

Voor de echte Leonners: nog eens herinneren: morgen 11u Districthuis in je mooiste kostuum!

Groetjes,
Uw ondertrainde voorzitter

Beste,

We mailen u als contactpersoon van uw wielerclub in het kader van een onderzoek aan de Universiteit Antwerpen. We zijn drie masterstudenten van de UA en zijn op zoek naar fanatieke wielrenners die mee willen doen aan onze studie.

Kortom is het doel van het onderzoek om het effect van overtraining op energiemetabolisme (energie die je doorheen de dag verbruikt) te meten. Hiervoor zoeken wij wielrenners die vrijwillig twee weken op een verhoogde intensiteit willen trainen, zodat wij hierop onze metingen kunnen uitvoeren (VO2peak, energiemetingen en vragenlijsten). De deelnemers moeten (voor deelname) gemiddeld 5 keer per week fietsen als baseline. Twee keer op één dag (bijvoorbeeld van en naar het werk) telt ook indien elke rit minstens 20km is. Dit wordt uitgebreid uitgelegd in het document in de bijlage.

Dit onderzoek is in opdracht van prof. Dr. Eric van Breda, inspanningsfysioloog en voorzitter van de vakgroep kinésitherapie en revalidatiewetenschappen op de universiteit.

Zouden wij u vriendelijk mogen vragen om het document in bijlage te verspreiden over uw leden. Indien u zelf nog vragen hebt mag u ons contacteren via dit e-mailadres (Cedric Van der Sypt).

 Alvast bedankt voor de moeite!

 Met vriendelijke groeten,

Cedric Van der Sypt
Simon Van der Sypt
Quinten Engels