Verslag 14/7: Scheldeland

Hey allen,

In een creatieve bui verkerend kan een woordje over onze sportieve zondag vanuit verschillende benaderingen.

1) we waren met weinig.
Ja slechts 8 leonners afgelopen zondag op om 9u op het appel. ( waar ik dat accent moet gaan zoeken op de iPad Joost mag het weten. Voor de taalpuristen pakt ne stylo en zet het er zelf op.)
Kwestie van wat regels te vullen Bas, Wilfried, Bert,Davy,koen l, koen v b,Samir en jan waren van de partij.

2) nostalgisch.
Met 8 dat betekent terug op de soms verguisde en soms geroemde fietspaden.
Waar is de tijd dat we als leonners enkel op de weg konden rijden mits een fikse boete te riskeren. Een risico dat sommigen vooral riskeerden als de weg bestond uit … jawel kasseien. Anderen reden bij gebrek aan fietspad nog liever in het gras dan over deze nostalgische bestrating. Ik spreek voor mezelf.

3) velen zijn op reis.
Correctie zondag waren we allemaal op reis. Eentje zat er alvast in Italië een andere in Frankrijk,…
8 leonners kozen echter voor een reis in eigen land met Bike leontours. We volgden de lokale gids Bas die op zijn beurt het gekleurde lijntje op zijn GPS volgde. De gekleurde lijn en Bas leidden ons naar het Scheldeland. Talrijke mooie uitzichten passeerden onze netvliezen. Waarvoor dank aan Bas en de ontwerper(s) van de uitzichten. Als Bas zich laat inspireren voor zijn schrijnwerk op wat wij onderweg zagen…

4) de lokroep van de koers
Voor zover ik weet waren er een 6-tal leonners die de lokroep van de koers verkozen boven de binnenlandse reis vanBike leontours .
Neen ze namen niet deel aan dat over het paard getilde koerske in Frankrijk. Die nationale Franse trots op sportief vlak moet het volledig hebben van wat België hen te bieden heeft.
Het begint al met een startplaats. Die moeten ze in België komen zoeken. Talrijke, enthousiaste en gedisciplineerde supporters moeten we ook al leveren. Alsook een aantrekkelijk parcours voor zowel de openingsrit als voor de ploegentijdrit.
Zelfs de winnaars en smaakmakers van de koers zijn onze landgenoten. De gele trui is dan wel voor een Fransman maar dat is dan ook weer dankzij de hulp van Belgische ploegmaats.
Ah ja maar eigenlijk moest ik het hebben over de enige echte koers die er toe doet nl de reuzekeskoers en de rol die onze leonners erin speelden.
Klein probleempje. Door slecht agendabeheer kon ik niet naar de koers gaan kijken en bovendien heb ik via de tam tam nog niks gehoord over de afloop.
Maar zoals iedereen weet: deelnemen is belangrijker dan winnen en de echte winnaar is hij die aan sport het meeste plezier beleeft. In ieder geval bedankt jongens om onze kleuren in de kijker te zetten.

Om een beetje in de vakantiesfeer te blijven :
Zonnige (???) sportieve groeten uit Borgerhout.

Nb Borgerhout: Europa , België
nog te ontdekken parel der Antwerpse districten
Zo binnenkort toch beschreven in de alternatieve reisgidsen

Jan