Rit 17 + Drie Landen Leon

Hooggeachte wielertrappisten,

Wie wil kan dit weekend 240 kilometer trappen met Bike Leon!

Zondag om 9h00 starten we aan Bar Leon voor een vlakke rit langs de Schelde. Via Temse rijden we naar Sint-Amands en Dendermonde. Langs de Durme en de Scheldepolders geraken we terug aan de voetgangerstunnel. Goed voor een totaal van 103 km (GPX), met optie tot verkorting van 70 km (GPX). Snel stuk van 5,5 km langs de nieuwe dijk tussen Rupelmonde en Kruibeke.

Zaterdag doen we de Voerstreek en Nederlands Limburg aan. Om 8h00 rijden we met minstens twee auto’s naar Boirs. Daar vertrekken twee tochten: één van 100 en één van 140 kilometer. De parcoursbouwer heeft zijn best gedaan om zoveel mogelijk mooie klimmetjes en afdalingen te zoeken. Het profiel heeft wat weg van dat van de Leon Van Vlaanderen, maar dan over gladde asfaltwegen in plaats van kasseien. De allersteilste kuitenbrekers (genre Keutenberg) bevinden zich ook op de langste route. Je kan onderweg nog beslissen hoeveel kilometer je wil doen. Spreekt dit je wel aan: graag een mailtje voor vrijdagochtend aan kurt@bikeleon.be en nick.schuermans@hotmail.com.

Tot van’t weekend!

Nick