Zaterdag 5 mei: de Leon van Vlaanderen

Tijd om onze volgende uitstap praktisch wat te organiseren: de Leon van Vlaanderen op zaterdag 5 mei in Oudenaarde en omstreken.

Er is een lange route uitgetekend langs de mooiste krinkelkronkelwegen in de Vlaamse Ardennen. Op die route van 134 kilometer tref je alle  scherprechters van de Ronde Van Vlaanderen (Muur, Kwaremont, Paterberg, Koppenberg, Taaienberg, …), een beperkt aantal “vlakke” kasseistroken (Holleweg, Jagerij, Haaghoek, …) en heel wat wondermooie, minder bekende hellingen (Fortuinberg, Scherpenberg, Ganzenberg, La Houppe, …).
 
 134 kilometer op zo’n parcours is niet voor iedereen weggelegd (maar onderschat jezelf niet!). Daarom bieden we ook een aantal afkortingen aan.  Oudenaarde ligt centraal op de route en is dus nooit ver weg.
– Rijd je voor de Ganzenberg langs de grote baan terug kom je bijvoorbeeld op 85 km.
– Volg je het parcours tot aan het Muziekbos, strand je uiteindelijk op 100 km. De zwaarste kasseibergen kan je op die manier vermijden.
– Een andere optie is om af en toe een helling niet mee te pikken en te wachten op de groep. De Muur, Voskensstraat, Scherpenberg, Fortuinberg, Knokteberg, Kwaremont, Paterberg, enz. zijn bijvoorbeeld gemakkelijk te omzeilen.
 
Praktisch: We vertrekken om 7h30 met de auto aan Bar Leon. In Oudenaarde is er achteraf mogelijkheid om een douche te nemen in het Centrum Ronde Van Vlaanderen. Er zijn ook terrasjes genoeg om de dorstigen te laven.
 
Als je graag meegaat, ontvang ik graag voor zondagavond een mailtje op nick.schuermans[at]hotmail.com met volgende info:
– ik ga mee!
– ik heb een auto: ja/nee
– indien ja: plaats voor hoeveel personen en fietsen?
– opteer je voor de 134 km of denk je een kortere route te nemen? 85 km? 100 km? af en toe een berg overslaan? 
– varia
 

 

PS Meer info over de rit van nu zondag later deze week