Rit van zondag 4 maart: 58 km op Linkeroever

Voor de tweede rit van het jaar zoeken we het op Linkeroever. Via toeristische hoogtepunten als de voetgangerstunnel, het Burchtse Weel en de nieuwe gevangenis van Beveren bereiken we Steendorp. Daarna volgen we de fietspaden langs de Schelde tot Kruibeke. Terug door de voetgangerstunnel. Link voor de GPS in onze Dropbox-folder: Klik hier!

Voor degenen die regen een excuus zouden vinden: Meer dan 2 % van de route is overdekt. Voor degenen die twijfelen over hun conditie: maar liefst 50% van de hoogtemeters worden overbrugd met een lift. 

Een aantal aandachtspunten:
– We spreken om 8h50 af, zodat we klokslag 9h00 kunnen vertrekken.
– We koersen enkel op het voorziene stuk. Deze week is dat een autovrij stuk van 3,7 km langs de Schelde: Strava segment. Wie hard wil gaan, kan dat hier doen. Degenen voor wie het onderweg al hard genoeg ging, hebben hier een kans om even op hun positieven te komen. Op het einde wordt sowieso op iedereen gewacht.
– Communicatie naar voren in de groep is cruciaal. Heeft iemand lekke band, staan er voor het rode licht of moest er iemand dringend pissen: roep het naar voren, zodat er gewacht wordt.
– Communicatie naar achteren in de groep is even cruciaal. Roept je voorligger “kant” (obstakel aan rechterkant), “tegen” (obstakel aan linkerkant), “paaltjes” (obstakel in het midden van de baan) of “otto” (groot obstakel in het midden van de baan), dan roep je dat door. Zo horen ook de achtersten het.

Tot zondag!