Truitjes

Introductie

We rijden met de huidige Bike Leon shirts sinds 2017. Meer dan honderd van die truitjes worden met trots gedragen. Dat is meer en langer dan we hadden gedacht. (sommige hebben ondertussen flinke gaten van valpartijen of zijn een beetje uitgerafeld, dat geven we toe)

Bike Leon groeit nog steeds gestaag. Er komen nieuwe mensen bij die we momenteel meestal geen truitje kunnen aanbieden omdat we einde stock zijn. Daar willen we iets aan doen. 

In gesprekken met Bar Leon bleek er wel gemene grond te zijn om eens een truitje te maken zonder sponsoring, maar met een grote rol voor het café. Zoals er ook andere caféploegen zijn, zou dit een truitje worden dat dan minder onderhevig is aan veranderingen.

Bert van Bar Leon vroeg om nog even te wachten met ontwerpen, tot het nieuwe Bar Leon logo gearriveerd was… en tromgeroffel… TaTaa:

Wij van Bike Leon vinden dit logo zo prettig, dat we aan de ontwerper ervan vroegen om ook eens het Bike Leon logo onder handen te nemen en een volledig Bar Leon + Bike Leon shirt te ontwerpen. 

Dat is dus bezig -as we speak- en we hopen het resultaat snel te tonen.

Wat kunnen we ondertussen al doen?

De shirts zullen terug geleverd worden door de koning van de casual fietskledij, Toon aka The Vandal.
Dit betekent dat de maat die je nu hebt, dezelfde zal zijn voor de nieuwe shirts.

Maar er is meer: The Vandal zal ook deze broeken leveren aan een heel speciaal Bike Leon tarief:
https://www.thevandal.be/product/heren/cycling-kit-heren/mens-cycling-kit-bib-shorts/

Passen!

Dus! Je hebt al een truitje, maar geen goeie broek? Of je hebt nog geen truitje en je wil eens kijken welke maat je hebt: vraag dan nu al de pasmaten die we op veilige manier de ronde laten doen met een doorgeefsysteem waarbij je de kleren even aan de kant kan leggen als je dat wenst.

Je maat doorgeven is geen aankoopverplichting. Daarvoor willen we je eerst het ontwerp tonen en de prijzen doorgeven. Maar het helpt ons een beetje tijd te winnen in het bestelproces.

Dus wie de pasmaten wil hebben, mailt naar kurt@bikeleon.be. Die houdt de lijst van geïnteresseerden bij en geeft je een seintje waar je de pasmaten kan gaan oppikken. Je houdt ze bij tot de volgende ze bij jou komt halen. Zo worden de lasten en de lusten een beetje tussen iedereen verdeeld.

Waarom zou je een truitje en broek vooraf bestellen?

Reden één: hoe meer mensen er vooraf een truitje bestellen, hoe preciezer we de aantallen shirts kunnen bepalen. Een tweede reden is dat de pre-order truitjes een speciale kwaliteit zullen zijn:
Bij de pasmaten zit ook een blauw shirt: graag feedback over zo’n afwerking. Flat stitch, pro-mouwkes, ander model van schouders, you name it, we krijgen de kans om het volledig naar onze hand te zetten (als groep natuurlijk…)

Het grootste verschil tussen de standaard truitjes en de pro-truitjes, ligt hem naar ons gevoel in de ventilatie. In de zomer merk je het verschil echt wel. To be fair: ze zijn ook een tikje fragieler waar ze meer ventileren.

Derde reden: wie op tijd besteld, zal zijn truitje goedkoper krijgen.

Truitjes en broekjes zullen -met nog 1% onzekerheid, dus normaal gezien- beiden 45€ kosten.

En voor wie de zakken met paskleren krijgt, de instructies:

Er zijn twee zakken: mannen en vrouwen
De zakken worden samen uitgeleend.
Er zit ook een blauw truitje bij waaarover iedereen feedback kan geven qua stiksel etc.

pasmaten dames
shirts 34-50
bib shorts 34-46

pasmaten heren
shirts 2-8
bib shorts 2-8

En of ze netjes op volgorde zitten! Fouten sporen we graag zo snel mogelijk op

Vul op de lijst je naam in bij het juiste vakje.

Als je klaar bent, steek je alles op volgorde terug in de zak.
Bib shorts bind je op volgorde vast met een touwtje aan de bretellen.

Stuur een mailtje naar kurt@bikeleon.be met je bestelling. Geef ook je telefoonnummer en adres mee.
Dan weten wij dat de volgende die de pasmaten wil gebruiken de zakken bij jou kan komen halen. Jullie spreken onderling af.

——————————————–

Update 30/7/20

Hello Regelmatige Leonners,
 
Ik heb heel veel ge-heen-en-weerd met de ontwerper, maar volgens mij vallen met dit ontwerp veel puzzelstukjes in elkaar. …En het groen jammer genoeg uit de boot. Na heel veel geprobeer met kleuren en combinaties langs mijn kant, kregen mijn ogen plots rust met het rood en het blauw dat ook in de bar leon stickers zit.
 
Wat zegt het hoofd couture? Wat zeggen de anderen? Voor mij kloppen de volgende zaken:
-Tikje retro, grote brok tijdloos
-Stijlvol door open ruimte te creëren en vlakken leeg te durven laten.
-Relatie met Bar Leon maar toch meer dan enkel het uithangbord (Bert is akkoord met het kleine Bar Leon logo)
-Brutaal in zijn niet-elegantie. Klaar voor de volgende 50 jaar de coolste cafeploeg van het stad te zijn.
 
Sommigen zullen zaterdag een 14 tal uren op de fiets hebben om erover te bakkeleien. Anderen zullen feedback via mail handiger vinden.
 
Voor die feedback. Is het misschien een goed idee om geen reply all te doen, maar dat ik alle reacties groepeer (beloofd!) ? Anders gaat de discussie al snel enkele honderden mails zijn en dwingen jullie bij de volgende keer iedereen in bcc te zetten en daar zijn we te volwassen voor, toch?
 
Kurt
 
——————————————–
Feedback
 
Pieter
 
Spijtig dat we het retro groen laten vallen. Zo gaan we ook een gemengde ploeg krijgen van groen en blauw/wit/rood. Ik vind persoonlijk dit ontwerp meer in the middel of the road. 
Wat is de reden dat het logo niet combineerbaar is met groen? Vanwaar plots dat blauw/wit/rood Die discussie heb ik blijkbaar gemist.
 
Simon
 
Ziet er zalig uit Kurt!!
 
Marijn
 
Mooi!
Mss met Bert afspreken dat zijn zondagspersoneel de truitjes kent zodat ze niet denken dat wij van de mombassa zijn ? 
 
Bas
 
Radicale verandering, maar ziet er top uit!
Wel jammer dat we niet meer de club zijn met de lelijke truitjes
 
kortom:
 
 
Samir
 
Bedankt voor al de tijd die hierin heeft gekropen. Voor mij is dit een go. Heel mooi tijdloos shirt!!! 
 
Tom L
 
Heel kort.
Logo way cool. Kleuren vreselijk. Waarom zou dit niet in ons groen kunnen?
 
Joren
 
Ik vind het een mooi ontwerp.
Jammer van het ontbreken van het groene maar ik vind het zeker iets hebben.
Als ik de kleurencombinatie zie denk ik onmiddellijk aan Frankrijk.
We zullen ons thuisrijders voelen tijdens de volgende Vogezen-, Parijs-, … reizen
 
Frederic
 
We kunnen misschien gaan voor de lelijkste Jersey ipv de mooiste en/of het origineelste te hebben. Hierbij mijn bemerkingen.
 

De kleuren zijn mooi. 

Beter of het groen.
Simpel logo wel.
 
Tom VR
 
mijn opmerkingen:
> ik denk dat het groen echt essentieel is, hierdoor zijn we herkenbaar… kan het niet gewoon groen en wit zijn (een witte horizontale band op borst/rug zoals de huidige truitjes?) en dan met het groen van de eerste truitjes
> het logo op de rug vind ik kinderlijk. kan het huidige logo niet wat opgestrakt worden? misschien in hetzelfde lettertype als bar leon (vooral die est.2013) idee zoals de oude wollen truitjes waar de sponsors op geborduurd werden allemaal in hetzelfde lettertype…
> een belgisch bandje op de mouw? vond ik wel mooi, maar niet essentieel.
> de slogan  ‘ride safe’ of iets dergelijks op de kraag vond ik wel leuk.
 
Gertjan
 
Knap werk, ziet er graaf uit!
 
Is het idee om de Belgische Tricolore terug op de mouw te zetten al gepasseerd?
Anders gaan ze ons misschien nog voor Hollanders aanzien…  ?
 
Koen VB
 
Merci voor al uw inzet en werk wat betreft die truitjes (outfit)!

Aangezien ikzelf uit het verleden een klein beetje ontwerp achtergrond heb, weet ik uit ervaring dat daar veel tijd, werk en piekeren in kruipt. Het gaat dan ook dikwijls over persoonlijke voorkeur en smaak. Het ontwerp is zo anders als het vorige dat het wat tijd nodig heeft om te bezinken. Maar ik ben meer fan van deze kleuren als de vorige kleuren…Veel hangt ook af van de effectieve kleuren op de shirts.

Enkele goed bedoelde suggesties of vragen… Het had in ieder geval de ideale tenue geweest om naar Frankrijk te rijden!

  • Is het de bedoeling dat de broek dan in hetzelfde blauw komt?
  • Is het esthetisch mooi om bijvoorbeeld één van die twee gezichten op de achterzijde wat meer te roteren? of enkel de mond? Nu lijkt het heel symmetrisch…(misschien ook de bedoeling). Ik weet niet of je door die rotatie wat meer dynamiek krijgt in die fiets?
  • Vermoedelijk zal ook de vraag komen om de Belgische driekleur ergens te verwerken. Voor mij niet nodig… maar ik heb die vraag al meermaals gehoord. Eventueel zou dat kunnen op de rug … ergens ter hoogte van het The Vandal logo. 
  • De rode zij strepen op de achterzijde lopen niet door tot onder. Vooraan is dat wel tot onder. Loopt dat aan de zijkant schuin? 

    Als ik nog op iets kom bij een volgende kijk beurt, laat ik het weten.

Kurt S

top voor mij!

Garry en Bieke
 
Ik heb het ontwerp samen met Bieke besproken. Vrouwen hebben toch meer verstand van design, niet?:
– Bieke vindt de kleuren/ontwerp veel mooier. Ze zegt dat ik beter sta met blauw dan groen. Ik vind het ook mooi, maar vraag me enkel af of ons peloton dan geen mik mak wordt van blauw-roden met het nieuwe shirt en groenen met het oude shirt. Compromis: 2 shirts kopen voor als er 1 in de was zit.
– het Bar Leon logo in de wielen achteraan maakt een ietwat slaperige/ongeïnteresseerde indruk doordat zijn mond scheef staat. Wij zouden liever een rechte smile met vooruitkijkende ogen zien, denken we.
– voor de rest alleen maar kudos. Het design is sober en retro. Tijdloos dus zoals jezelf zegt. Ik kan je alleen maar bedanken voor de tijd die je er al in hebt gestoken.
 
——————————————–
 
Update 1/7/20
 
Vitesse, de producent heeft gisteren zijn faillissement aangekondigd.  The Vandal heeft alternatief in huize van Bio Racer die voor deze keer zelfde kwaliteit aan zelfde prijs zullen leveren. To be continued…
 
Paar aanpassingen aan ontwerp gedaan: wit onder de oksels weg, zijpanden kloppen nu (goed gespot Koen), blauw achteraan loopt wat hoger door dan de zakjes, als je truitje ernaast houdt, zou je zien dat dit anders te veel wit is. De curve bij de mouwen in de template is in het echt veel minder (of niet)
 
Verder daag ik iedereen uit om een frissere kleurcombinatie te maken met bvb het groen (dat ook nog eens werkt). 
 
 
——————————————–
 
Nog feedback
 
Yannick
 
Ik vond vooral de mouwen van de chique optie een wezenlijk verschil. Als daar ooit voor wordt gekozen en indien het kan, dan heb ik graag iets langere mouwtjes. 
 
Heel leuk design voor de nieuwe tenue. 
 
Nick
 
ik bleef ook liefst vasthouden aan dat gifgroen, maar kan hier uiteraard ook mee leven ?
 
Persoonlijk was ik ook wel fan van die Belgische bandjes, maar de vermelding “Borgerhout” vind ik belangrijker, al is het maar om de stereotypes wat te doorprikken.
 
Stijn
 
Ik vind het zeer jammer dat het groen verdwijnt. 
In het begin leek het wat te fel, maar uiteindelijk is het zeer herkenbaar en toch niet belachelijk. Inmiddels zijn we gekend met deze kleur en vallen we goed op, zowel in het verkeer als bij grotere events.
Het nieuwe logo van Bar Leon is volledig zwart-wit, dit mag dus niet het probleem zijn om te combineren met het groen.
 
Anderzijds begrijp ik zeker dat we eens willen vernieuwen.
Suggestie voor kleurencombinatie : het blauw van het nieuwe ontwerp in het bestaande groen en het rood van het nieuwe ontwerp in het blauw.
 
Noot van de redactie:
 
Stijn
 
Het blauw is idd wel heel fel tegenover het groen, maar het kan wel. Misschien het groen een tikje dieper van kleur maken.

Ik zal juist het Bar Leon logo nog een in kleur, vandaar het blauw-rood…
Misschien in de logo’s (zowel van bar als Bike leon) toch het rood mee in verwerken…
 
Alleszins: bedankt voor de moeite. Ik ben ervan overtuigd dat het ontwerp dat je doorstuurt langs alle kanten al bekeken is geweest. Eens het ontwerp definitief is, zal ik sowieso enthousiast zijn !
 

Kasper

Sta mij toe om enkele bedenkingen te spuien.

  • Mijn eerste gedachte was: “precies een Franse vlag”.  Kan het groen niet blijven?
  • Er is nog veel plaats voor een leuke slagzin.  Ik dacht aan “Redelijk rap rijden sinds 20XX (exacte jaar van oprichting invullen)”.  Het kan natuurlijk ook iets pittiger: “Beter een gat in de ozonlaag dan een gat in mijn band” bij voorbeeld.
  • Een biesje met de Belgische kleuren is leuk voor buitenlandse escapades waar ze nog nooit van Borgerhout gehoord hebben.

Daltonisme staat mij echter niet toe om de paars-groene strepen op het gevangenisplunje van de gelijknamige 4 slechteriken uit Lucky Luke te onderscheiden.

Laat de zin om er iets moois van te maken je dan ook niet ontnemen.

Marijn

Ik hoor hier via ne maat dat Kalas ook top materiaal aanbiedt. Van de makers van assos..

Zitten in Nijlen… omsingeling van…
 
Bram W
 
Ik ben stiekem wel blij dat het groen weg is, dit pro-semiretro-tijdloze ontwerp gaat door de kleurstelling óok heel herkenbaar zijn op de weg. 
Dat was natuurlijk het voornaamste argument om het groen te behouden, herkenbaar maar niet perse mooi.
 
Handig dat het witte middenstuk niet doorloopt tot in de kraag maar de kraag rood is. Zo zie je de zonnebrand (en zweet) vlekken minder.
 
Let wel: vanaf de kraag naar beneden, rood wit blauw is de Nederlandse vlag. Daar zul je mij natuurlijk niet over horen klagen en helpt misschien voor de keren dat we de grens oversteken.
Het grote logo op de rug ziet er goed uit, en dan weer goed dat het logo op de voorkant klein is. Zo zien mensen pas waar je bij hoort als je ze in naam van Bike Leon voorbij scheurt.
 
Nog serieuze vragen:
 
Gaat het witte onder de mouw nu mesh-stof zijn of gaat de mesh-stof daar doorlopen tot in de mouw zoals nu het geval is? Dat vond ik dan wel weer een mooie designfeature die ik in het huidige proshirt zag.
Hoe is het eigenlijk met het volgende gesteld: is het shirt even lang aan de voor en achterkant of is de achterkant langer zoals je bij wat meer proshirtjes ziet? Omwille van de sportieve houding op de fiets.
Kan me even niet meer herinneren of ik daar naar had gekeken bij het passhirt en zie het ook niet gelijk aan het ontwerp voor kleurenopstelling.
 
Bram W
 
Oh had niet door dat de nieuwere berichten onderaan stonden toen ik vanochtend met slaperige ogen aan het kijken was.
 
OK feedback versie 1.2:
 
Het laatste ontwerp waar het rood door in de oksels gaat en het blauw tot net boven de zakjes is perfect.
 
Het ontwerp van stijn is wel ok. Maar zeker niet zo mooi als het roodblauw.
 
Ook een optie: het groen niet als basiskleur maar meer als accent gebruiken.(Kraag, zijkanten etc)  Dan komt het misschien beter tot zijn recht, is het wel meer naar de achtergrond maar is het niet geheel weg. Misschien een mooie middenweg dan. 
 
Het logo is nu echt een logo ipv een lettertype, Het oogt speels, jong en retro. 
 
Donna zegt het groen met aubergine paars, lekker retro, fris en opvallend.
 
Ik zie toch dat het eens strijd gaat worden tussen de conservative harde kern en progressieve jonge/nieuwe aanwas haha.
 
——————————————–
 
Update
 
Bio-racer sample in the house. Ziet er strak uit. Voor degenen die angst hebben voor Nederlandse of Franse vlag effect: gaat echt wel meevallen aangezien het rood enkel aan de zijkant zit en geen horizontale pand is.
 
 
Als iemand mee pantoonkleuren wil kiezen op een waaier, mijn kanshebbers voor kleuren:
 
Rood:
7417C
1797C
2348C
179C
 
Blauw:
2369C
2126C
2728C
2738C
2748C
072C
286C
287C
7685C
7686C
7687C
2145C
293C
2935C
2945C
2383C
2382C
2151C
 
Ben ik er nog vergeten? Laat het weten!
 
——————————————–
Feedback
 
Bert
 
Wat is het meest kenmerkende aan onze huidige shirts? Inderdaad, de opvallend groene kleur. Je kan er voor of tegen zijn, maar het is onze kleur!

 
Mijn aanvoelen is dat blauw-rood-wit de kleuren van BAR Leon zijn, maar niet van Bike Leon. Den Antwerp gaat ook niet van rood-wit afwijken om een sponsor te plezieren.
 
Ik vind het op zich een mooi ontwerp, alle respect en dank voor de inzet hiervoor, maar het voelt niet als ons truitje.
Misschien kan dat in de toekomst nog komen, maar het zal een hele tijd duren vooraleer iedereen is overgeschakeld. Want we gaan toch niet verplichten om nu een nieuw shirt te kopen, of wel? 
 
Wat de sponsoring betreft zou ik het leuk vinden als er geregeld een ‘rondje van de zaak’ zou worden gegeven. Die 10 of 20€ korting bij aankoop van een truitje ben je snel vergeten, maar b.v. een 2-wekelijkse traktatie zou de betrokkenheid tussen de leden en het café kunnen verhogen.
 
Groetjes,
 
Bert
 
Nog een anonieme inzending:
 
——————————————–
 
Tom
 
Kleurentest
Groen is beter (sorry, Kurt ?).
 
 
——————————————–
 
Laatste variaties op een thema
 
Naast het logo had ik ook wat variaties voor stickers gevraagd met eventueel een uitsnijvorm, als we het ooit op een kleur moeten zetten:
 
 
 
 
Ik heb eens geprobeerd om dat te combineren met de streepjes zoals we ze nu soms gebruiken.
 
Variatie met streepjes binnen (mijn favoriet die me aan de tijd van de eerste alle-terrein-fietsen doet denken):
 
 
 
Variatie met streepjes erachter:
 
 
Maar nee, ik zou dat dus niet op een shirt gebruiken:
 
 
Tenzij er iemand bijna bijna bijna wereldkampioen wordt:
 
En als we echt gezien willen worden vanop afstand:
 
 
Bulls eye! Of de Japanse vlag, zoals je maar wil…
 
En zo kan ik nog wel even doorgaan en te dicht komen bij bvb. Wanty-Gobert (donkerblauw, lichtgroen, wit) of duuzend andere referenties.
 
Soms moet je over the top gaan om er zeker van te zijn dat je een stapje terug moet zetten.
 
Om een lang verhaal kort te maken, klaar voor de nieuwsbrief:
 
Sommige hebben heel het proces meegemaakt, anderen niet. Het groen gaat eruit. De meerderheid is blij, maar ik begrijp de mensen die het zullen missen. Tijd zal ons zeggen wie het bij het rechte eind heeft. Nu hakken we gewoon de knoop door en gaan we voor iets waarvan we geloven dat het redelijk tijdloos zal blijken te zijn en dat een mooie link legt met Bar Leon.
Nieuw logo, blauw en rood komen er dus in. Gedurfd in zijn eenvoud, en non-conformistisch door boven elke vorm van stoerheid te staan.
 
De meeste mensen die een shirt (en broek) wilden passen zijn aan de beurt geweest. Enkel Mathias nog. Sla je in paniek, omdat ik je in de chaos vergeten ben en je wil toch nog passen, laat het dan weten.
 
Het ontwerp dat als vertrekpunt zal dienen voor de shirts (de rode vlakken aan de zijkant zijn zijpanden, dus minder opvallend dan nu). Ik weet dat er nog plek is voor vlaggetjes en tekstjes, maar het is veel straffer om dat een keer niet te doen.

We hopen de shirts begin september al te kunnen leveren. We zijn nu bezig met kleurproeven en andere saaie dingen die erbij horen. Groene shirts zullen trouwens altijd welkom blijven.

“Maar wat als ik gewoon op het terras wil zitten zonder te fietsen, moet ik dan in fietskledij gaan?”

Neen! Wij zullen u ook trachten te voorzien van dagelijkse kledij om u aangenaam en sportief verfijnd te kunnen tonen aan de Borgerhoutsche Medemensch. 

M.a.w. we broeden op toffe sweaters, casual t-shirts en trucker caps die we samen met de Vandal zullen produceren. Waarom? Omdat het kan. En omdat ik na jaren eindelijk de kans krijg om iets met ‘flock’ te produceren…

Update 5/8/20

Het definitieve ontwerp in 3D!

En voorbeelden van de casual wear waar we aan denken:

TVTrui voorkant:

TVTrui achterkant:

T-shirt Sportive:

 

 

Trucker cap zwet:


Trucker cap regenboog: